emai dan no telifon

email : paqda@yahoo.com atau 0194770619 / 0135080619

Isnin, 9 November 2009

majli jamuan hari raya

khawin mall






Isnin, 17 Ogos 2009

promosi 2009

PAQDA CATERING
THE BEST Wedding planner

PAKEJ RM6.00
MENU
• Nasi Minyak / Hujan panas
• Ayam masak merah / ayam goreng berempah
• Daging masak itam / kurma
• Dalca
• Acar timun nenas
• Sirap
• Disert oreng Sunkist

• PERCUMA
• Meja pengantin bersama makanan untuk 8 orang
• Khemah 3 set
• Setting mengikut tema pengantin
Pramusaji disediakan

PAKEJ RM6.50
MENU
• Nasi Paqda/ tomato /jagung/ carrot
• Ayam masak tomato / rendang/ itam/kurma
• Daging masak itam / kurma / rendang
• Gulai daging ubi / rebung
• Acar coktail
• Air kordial
• Disert oreng Sunkist

• PERCUMA
• Meja pengantin bersama makanan untuk 8 orang
• Khemah 3 set
• Setting mengikut tema pengantin
• Pramusaji disediakan







JIKA BERMINAT BOLEH HUBUNGI
PAQDA CATERING
013-508 0619 / 019477 0619 / 0134675760

PROSEDUR TEMPAHAN CATERING

PAQDA CATERING & CANOPY
Sedia menerima tempahan di rumah dan di dewan.

Perkhidmatan katering ditawarkan untuk tempahan bagi pelbagai majlis dengan hidangan secara buffet mengikut masa yang telah ditetapkan oleh pihak penganjur majlis,.

Tawaran Pakej Katering ini merangkumi:

Penyediaan hidangan secara buffet di rumah atau di dewan
Menyediakan peralatan jamuan (pinggan makan, sudu, tray buffet, bekas cucur tangan dan tisu)
Penghantaran ke tempat jamuan

PROSEDUR TEMPAHAN DAN CARA PEMBAYARAN

I.10% dari jumlah penuh tempahan hendaklah dibayar setelah mengesahkan tarikh majlis
II.50% dari jumlah penuh tempahan hendaklah dibayar 14 hari sebelum tarikh majlis dilangsungkan.
III. 40% baki dari jumlah penuh tempahan hendaklah dibayar 3 hari sebelum tarikh majlis dilangsungkan. Bayaran hendaklah dibuat kepada ‘PAQDA CATERING SERVICES’

Tarikh yang di tempah hanya sah setelah bayaran dimasukkan ke dalam akaun PAQDA Catering Services.
Kami hanya menerima bayaran melalui tunai yang di bank-in kan ke akaun syarikat kami.

Sila maklumkan kepada kami bilangan tempahan (Guaranteed Attendance) sekurang-kurangnya 7 hari sebelum majlis berlangsung bagi mengelakkan sebarang kesulitan pada hari majlis.








SYARAT PEMBATALAN DAN PENGEMBALIAN DEPOSIT

I. Kurang 14 hari dari tarikh majlis 50% bayaran akan dikembalikan
II. Kurang 3 hari dari tarikh majlis hanya 10% bayaran akan dikembalikan.



PINDAAN DAN PENUNDAAN MAJLIS

I.Pindaan tarikh hendaklah dimaklumkan kepada pengurusan PAQDA Catering Services selewat-lewatnya 14 hari dari tarikh majlis akan dilangsungkan.
Tiada bayaran akan dikembalikan untuk pindaan tarikh atau penundaan majlis.

NOTA PENTING

I.Tempahan kateirng hanya sah setelah pihak PAQDA Catering Services menerima bayaran tempah tarikh sebanyak 10% dari jumlah penuh yang telah dibincangkan terlebih dahulu.
II. Kegagalan membayar mengikut syarat-syarat yang telah ditetapkan diatas membolehkan pihak kami membatalkan tempahan.
III. Tempahan adalah secara ‘First Come First Serve’ kerana PAQDA Catering hanya menerima satu tempahan sahaja untuk satu tarikh bagi mengekalkan Kualiti hidangan dan Perkhidmatan.



Matlamat kami

Matlamat kami ialah untuk memastikan majli tuan/ puan dapat berlangsung dengan jayanya dan di berkati allah… insya allah

Isnin, 10 Ogos 2009

NASI ARAB JUADAH BERBUKA DI BULAN RAMADAN

KAMI MENYEDIAKAN JUADAH RAMADAN....NASI ARAB PAQDA

MENU

1. NASI ARAB
2, DAGING MASAK ARAB
3. DALCA
4. AIR ASAM
5. BUAH KURMA
6. AIR KODIAL


PESANAN DI URUSKAN SECARA BUFFET.


JIKA BERMINAT UNTUK MENYEDIAKAN MAKANAN UNTUK JEMAAH BERBUKA PUASA. KAMI B0LEH URUSKAN. SILA HUNGI SAYA PAQDA ...0135080619 / 0194770619

Sabtu, 7 Mac 2009

resepi

Resipi Masakan Minang


Asam Tempoyak Ikan Baung
Posted: 06 Mar 2009 12:16 PM PST
Bahan-bahan:1 genggam cili padi1 1/2 inci kunyit2 batang serai1 senduk tempoyak2-3 cawan airgaram3 ekor ikan baung size sederhana1 helai daun kunyit - simpulCara Memasak:1. Tumbuk cili & kunyit hingga lumat.2. Ketuk serai hingga pecah2 3. Gaul tempoyak bersama2 cili.4. Didihkan bersama air & daun kunyit & garam.5. Masukkan ikan. Renih-didihkan hingga ikan masak & kuah sedikit pekat* Boleh letak gula sikit kalau tempoyak tu jenis yg sgt2 masam- Turn Your PC Into A Super Media Machine In 2 Minutes- Turn Your Photos Into Cash- New! 2009s YouTube Downloader And Converter Software- Registry Repair Pro. Registry Cleaner & Optimizer- Video Web Wizard 2.0 Software


Ayam Panggang Maghribi
Posted: 06 Mar 2009 09:18 AM PST
Bahan-bahan:1 ekor ayam (2 kg), dibersihkan dan dipotong 2 (saya guna chicken breast sahaja)Garam secukup rasa (biarkan masin sikit)Bahan Sampingan:Daun salad, disiat kasar-kasarTimun & tomato dihiris-hirisUbi kentang, direbus, dikupas dan dihiris-hirisLemon, dipotong bajiDaun pudinaRempah Chermoula (dikisar halus-halus)3 tangkai cili merah1 sdb cili serbuk1 sdb paprika1 sdt kunyit serbuk1 sdt jintan putih/halus serbuk1 biji bawang besar4 ulas bawang putih1/2 cawan hirisan daun ketumbar1/4 cawan minyak zaitunAir perahan daripada 1/2 biji lemonCara Memasak:1. Lumur garam dan rempah chermaula di serata permukaan ayam dan juga di bahagian bawah kulitnya. Perap ayam selama 3-4 jam di dalam peti sejuk.2. Keluarkan ayam dari peti sejuk dan biarkan ia ke suhu bilik.3. Bakar ayam di dalam ketuhar yang sudah dipanaskan 180C selama 45 minit, dengan membalik-balikkannya setiap 20 minit.4. Saji ayam bersama daun salad, timun, tomato, kentang, lemon dan daun pudina.


Resipi Masakan Minang


Ayam Percik Lada Hitam
Posted: 05 Mar 2009 10:16 AM PST
BAHAN-BAHAN:1 ekor ayam [belah 4]2 cawan santan [1 biji kelapa]1 batang serai [ketuk]3 keping asam kepinggaramBAHAN MESIN:1 s/b lada hitam5 tangkai ciliapi5 ulas bawang merah2 ulas bawang putih5 cm halia2 cm lengkuas2 cm kunyit3 batang seraiCARA MEMASAK1. Bersihkan ayam.2. Masukkkan semua bahan dalam kuali dan biarkan mendideh.3. Keluarkan ayam dan masukkan dalam loyang.4. Bakar dalam oven pada suhu 200'C selama 20 minit [gunakan api atas]5. Masskkan kuah yg lebihan sehinga agak pekat.6. Bila ayam telah garing boleh hidangkan dengan kuahnya.


Resipi Masakan Minang


Bergedel Daging
Posted: 01 Mar 2009 12:23 PM PST
BAHAN-BAHAN:300 gm kentang80 gm daging kisar1/4 sudu kecil lada sulah1/2 sudu kecil serbuk buah pala1/4 sudu kecil jintan putih1/4 sudu kecil jintan manisSetangkai daun saderi (hiris)Garam secukup rasa1 1/2 cawan minyakBAHAN PENCELUP:2 biji telur (pukul)CARA MENYEDIAKAN:1) Kentang direbus hingga masak. Biark sejuk dan kupas kulitnya. Lenyek hingga halus.2) Campurkan pula kentang, daging, bahan-bahan rempah, daun saderi dan garam ke dalam bekas. Gaul rata.3) Sementara itu panaskan minyak dalam kuali.4) Bulat-bulatkan dan leperkan kentang, celup dalam telur dan goreng hingga masak.


Sayur Campur Ala Thai
Posted: 01 Mar 2009 12:49 PM PST
BAHAN-BAHAN:3 ekor sotong4 ekor udangBrokoliKubis bungaLobak merahPutik jagungCili merahCendawan butang3 ulas bawang merah2 ulas bawang putihSedikit tepung jagungSos tiramCARA MENYEDIAKAN:1.Tumiskan bawang merah dan putih yang telah dihiris, kemudian masukkan sedikit air.2.Masukkan sotong dan udang, biarkan seketika dan masukkan semua sayur.3.Masukkan sos tiram, gula dan garam secukup rasa. Untuk memekatkan kuah,bancuhkan sedikit tepung jagung bersama sedikit air.4.Biarkan sekejap dan angkat.


Kentang Sumbat Daging
Posted: 23 Feb 2009 11:30 PM PST
BAHAN-BAHAN:4 biji kentang200 gm isi daging4 ulas bawang putih (tumbuk)Sedikit lada sulahGaramSedikit mayonisKertas aluminiumCARA MENYEDIAKAN:1.Cuci kentang dengan bersih dan dibungkus separuh dengan kertas aluminium.Bahagian tengahnya dibelah sedikit. Kukus sehingga ia empuk.2.Sementara itu tumiskan sedikit minyak, dan tumiskan bawang.3.Setelah bawang naik bau masukkan daging dan bubuh sedikit garam dan lada sulah.4.Kentang yang telah empuk disapukan sedikit mayonis pada bahagian yang dibelah tadi.5.Kemudian sumbatkan dengan daging tadi. Makan dengan sos cili dan sedikit lagimayonis lebih enak.


Udang Masam Manis
Posted: 18 Feb 2009 08:33 AM PST
BAHAN-BAHAN:300 gm udang (saiz besar)1 sudu kecil bawang putih1 labu bawang besar20 gm halia (hiris)1 tangkai cili merah (hiris)3 sudu besar minyak masak2 sudu kecil cuka5 sudu besar sos tomato1 sudu kecil kicap cair1/2 sudu besar kicap pekatDaun bawang (potong panjang)1 biji telurSedikit minyak bawang putihGula dan garam secukup rasaCARA MENYEDIAKAN:1) Terlebih dahulu goreng udang dengan tepung Wzi.2) Tumiskan bawang putih, bawang besar, halia dan cili merah hingga naik bau.3) Kemudian masukkan cuka, sos tomato, kicap cair dan pekat.4) Kacau rata dan masukkan telur. Kacau hingga telur hancur.5) Masukkan udang tadi dan minyak bawang putih. Tumis sehingga udang masak.6) Akhir sekali taburkan bawang putih.


Udang Masala Bukhari
Posted: 18 Feb 2009 08:29 AM PST
BAHAN-BAHAN:1 kg udang5 ulas bawang merah (kisar)5 tangkai cili hijau (hiris)2 biji tomato (potong halus)2 tangkai daun kari1 sudu kecil bawang putih (kisar)1 sudu kecil halia (kisar)1 sudu besar lada putih1 sudu besar jintan putih1 sudu besar jintan manis1/2 sudu besar serbuk kunyit10 biji gajus (kisar)50 gm santan50 ml minyak750 ml airSedikit garamCARA MENYEDIAKAN:1.Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, daun kari, bawang putih dan ha­lia sehingga naik bau.2.Kemudian ma­suk­­kan lada putih, jintan manis, jintan putih dan serbuk kunyit. Kacau rata seketika dan masukkan air.3.Renehkan di atas api sederhana sehingga air mendidih.4.Se­te­lah­ itu, barulah masukkan udang ber­sa­ma­ tomato, gajus, cili hijau dan cili me­rah.5.Apabila air kering sedikit, masuk­kan pula santan dan garam secukup ra­sa.­ Biarkan di atas api sederhana sehingga udang masak barulah angkat dan hidangkan.


Sambal Ikan
Posted: 11 Feb 2009 05:16 AM PST
BAHAN-BAHAN:6 ekor ikan kembung8 tangkai cili kering (kisar)Sedikit belacan3 ulas bawang putih (tumbuk)4 ulas bawang merah (tumbuk)2 keping asam gelugurGaram dan gulaCARA MENYEDIAKAN:1.Tumis semua bahan tumbuk dan belacan hingga naik bau.2.Kemudian masukkan cili dan asam gelu­gur. Bubuhkan garam dan gula.Tumis hingga pecah minyak.3.Masukkan ikan yang telah digoreng terlebih dahulu dan gaul rata.


Ayam Lada Hitam
Posted: 09 Feb 2009 11:22 PM PST
BAHAN-BAHAN:2 kg ayam (potong kecil)3 ulas bawang putih (cincang halus)5 ulas bawang merah (cincang halus)100 gm halia (cincang halus)50 gm lada hitam1 sudu kecil minyak bijan10 tangkai cili merah5 biji tomato (potong halus)50 gm daun bawang (potong kecil)50 gm minyak masak3 sudu kecil sos tiramSedikit garam dan gulaCARA MENYEDIAKAN:1) Panaskan minyak dan tumiskan bawang merah, bawang putih dan haliasehingga kuning keemasan.2) Kemudian ma­suk­kan lada hitam, sos tiram dan ayam.3) Kacau sekali-sekala sehingga ayam masak. Setelah itu, barulah masukkanto­ma­to bersama cili merah, daun ba­wang, garam dan gula.4) Kacau se­ke­tika barulah angkat dan hidang


Kantonis Yee Mee
Posted: 09 Feb 2009 11:17 PM PST
BAHAN-BAHAN:1 bungkus yee meeSotongUdangDagingAyamLobak merahJagung mudaSawiBunga kubisKubis bulat tepung jagung1 biji telurGaram secukup rasaCARA MENYEDIAKAN:1.Panaskan air, kemudian masukkan sotong, udang, daging, ayam dan sayurke dalam air yang didihkan tadi.2.Setelah mendidih, masukkan sedikit tepung jagung, garam secukup rasa dan telur.3.Masukkan semua sayur yang telah dipotong kecil. Kacau rata.4.Kemudian curahkan kuah yang telah masak ke atas yee mee, biarkan ramuan ini sebati.5.Hiaskan mengikut cita rasa.


Ikan Bakar Padang
Posted: 05 Feb 2009 11:47 PM PST
BAHAN-BAHAN:4 ekor ikan kembung besarBAHAN TUMBUK HALUS:1/4 sudu kecil lada hitam4 biji buah keras1 cm kunyit3/4 cawan santan pekatGaram dan gula secukup rasaBAHAN UNTUK KICAP MANIS:1 labu bawang besar (potong dadu)2 tangkai cili merah (potong serong)2 tangkai cili hijau (potong serong)2 biji jus limau nipis125 ml kicap manisCARA MENYEDIAKAN:1) Campurkan bahan-bahan tumbuk bersama santan, garam dan gulasecukup rasa.2) Ikan dibersihkan. Masukkan ke dalam kuah santan, kacau rata.3) Bakar ikan menggunakan api arang hingga masak. Gunakan lebihan kuahsantan untuk merenjis-renjis ikan semasa dibakar. Enak dimakan bersama sambalkicap manis.4) Gaulkan semua bahan dan rasalah masam manisnya


Ayam Percik Perdana
Posted: 05 Feb 2009 11:41 PM PST
BAHAN A:1 ekor ayam (potong 4 buang kulit)1 kg santan2 cm halia (kisar)3 ulas bawang putih (kisar)10 ulas bawang merah (kisar)7 tangkai cili kering (kisar)2 sudu besar air asam jawa2 batang serai (ketuk)Sedikit garam dan gulaBAHAN KISAR:2 cm kunyit hidup3 ulas bawang putih2 cm halia5 batang serai3 ulas bawang merahCARA MENYEDIAKAN:1. Perapkan ayam bersama bahan A (kecuali santan) selama 30 minit.2. Kemudian bakar ayam sehingga tiga per empat masak.3. Sementara itu, panaskan santan, kemudian masukkan bahan kisar.4. Kacau kuah supaya santan tidak pecah minyak.5. Apabila santan masak dan pekat, percikkan ke atas ayam bakar tadi dengan serai.6. Bakar sehingga ayam masak.


Sotong Goreng Tomyam
Posted: 29 Jan 2009 07:01 PM PST
Bahan-bahan500 gm sotong sedang [bersihkan, potong 3 dan gorengkan sikit]3 biji kentang [potong baji dan gorengkan]3 helai daun limau purut [koyakkan]3 tangkai cili besar3 tangkai serai [ketukkan]1 labu bawang besar [mayang]1/2 cawan air asalm jawa5 tangkai daun ketumbar2 biji buah tomato [belah 4]minyakgaramBahan tumbuk5 biji cili api5 biji cili merah3 ulas bawang merah3 ulas bawang putihCara Memasak1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumbuk sehingga wangi.2. Masukkan sedikit air dan sotong. Gaulkan rata. Gunakan api perlahan3. Masukkan daun limau purut,, serai.bawang besar dan semua bahan di atas.4. Masukkan air asam .5. Bila nampak kering air, masukkan sotong dan kentang. Gaulkan rata.6. Angkat dan hiaskan dengan daun ketumbar yg dipotong.

Ahad, 8 Februari 2009

nasi kukus masak dengan APPOLO

Nasi lemak kukus dimasak menggunakan kaedah appolo. sememangnya teknik memasak ini terkenal di utara semenanjung. dengan menggunakan teknik ini. pembaziran tidak akan belaku kerana dengan menggunakan kaedah ini, tidak ada satu pun nasi menjadi kerak.

kita boleh menggunakan kaedah ini untuk memasak pelbagai jenis nasi sama ada nasi lemak, nasi tomato, brani dan lain -lain lain.

Permintaan terhadap nasi kukus ini amatlah meluas. dan jika tuan- tuan berhasrat untuk menggunakan teknik ini bagi menjayakan majlis perkhawinan. kami dari PAQDA CATERING sedia membantu. hubungi saya di talian 0135080619 @ 0134675760

Rabu, 28 Januari 2009

Nasi lemak kukus menu catering kahwin

Saya dipertanggunjawabkan untuk menyediakan jamuan untuk majlis perkhwinan di gurun kedah. Menu dia ialah nasi lemak kukus. ayam goreng berempah, rendang daging, sambal dan banyak lagi.
Tuan punya kenduri nak buat ala- ala makan dekat gerai. pelbagai menu disediakan.... koeteow kerang, mee rebus dan cucuk udang.....

insyaalah .... majlis berjalan lancar

Sabtu, 10 Januari 2009

Harga kami budjet anda

Kami memberikan harga mengikut budjet anda dari serendah RM6.00. Hubungi kami untuk berbincang. Budjet anda keutamaan kami. Hubungi kami di talian 0135080619 / 0194770619